`
Frank Boogaard
Bronzen beelden
Blog archief


Het begint met niets
datum 2 september 2011

In den beginne was er niets.

Het idee zit al langere tijd tussen de oren, het ligt voor het grijpen het enige wat ontbreekt is het begin. Wanneer ik begin is er niets.
Ik kijk aan tegen een lege modelleerbok.
(Deze heb ik zelf gemaakt, kan omhoog en omlaag, kan draaien en de kop kan kantelen waardoor ik aan een wasmodel kan werken zonder dat ik krom hoef te staan en aan alle 360 zijden van een beeld kan werken)

modelleerbok


(wil jij er ook zo’n superhandige modelleerbok ? dat kan ! Ik kan er nog een maken kost onbeschilderd en exclusief de Belasting Toegevoegde Waarde €300,00 en ze zijn echt geweldig handig in gebruik)

Leegte, geen ruwe steen of een blok hout waarin je kunt hakken of een schildersdoek waarbij de omtrek de begrenzing vormt. Het is een lege ruimte.
Een ruimte die ik ga vullen met materie, materiaal (was)dat de contouren van het beeld gaat vormen.
De start van een proces waarin ik langzaam opbouw naar het ideaal wat tussen de oren wacht op zijn spiegelbeeld.
Een samenspel tussen lijnen en vlakken die een balans gaan vormen in de gestolde beweging die ik wil neerzetten. Bij de start fanatiek en enthousiast bouwend om zo snelmogelijk de realisatie van het idee te kunnen bekijken.
Nieuwsgierig naar de realiteit de uitstraling de balans en de schwung in de beweging. Hoe meer vorm er in de ruimte komt te staan hoe langzamer het bouwen gaat, de nieuwsgierigheid is verdwenen het enthousiasme is omgebogen in kritisch volgen van dat wat er ontstaat en het fanatisme is verworden tot onzekerheid.

De onmacht om die lijnen wel haarscherp te vormen en de vlakken spatzuiver tussen de lijnen te spannen is een hersenspinsel wat gerelateerd is aan het zuivere ideaal dat tot na het gietproces en de afwerking mooier lijkt dan de realiteit.
Is de leegte, in al haar schoonheid, het waard om op deze manier gevuld te worden? In het begin is er niet niets;
In het begin is er een ideaal dat staat als een huis met de zekerheid dat het gewoon lukt, met dank aan de nieuwsgierige geest die er iedere keer weer aan begint.   

beeldmerk handtekening beeldendkunstenaar Frank Boogaard   U ziet een tekstblok met het meest recente blog van Beeldend Kunstenaar Frank Boogaard getiteld Het begint met niets . Een persoonlijk blog van Frank Boogaard Bronzen Beelden, met informatie over het leven en werken aan zijn bronzen beelden.

Frank Boogaard is een beeldend kunstenaar die emoties vangt en vorm geeft
in bronzen beelden als zijn het bewegingen.

Grootse gebaren, bewegingen, verstild en bevroren in brons.
Lyrisch abstracte bronsplastieken waarvan de kleur een extra dimensie toevoegt aan de beweging.
De abstracte bronzen beelden van Frank Boogaard zijn uniek gegoten.
Deels worden de abstracte bronzen objecten gepolijst voor een nog mooiere uitstraling.
Op deze pagina getoond bronzen beeld is recent gemodelleerd .
Keywords voor deze site zijn:
Frank Boogaard, beelden, beeldjes, brons, bronzen, bronzentuinbeelden, bronzenbeelden, bronzen beeldjes,
beeldende kunst, abstracte kunst, kunstenaar, ontwerper, vormgever, cursus, abstract, webdesign,
opdrachten,