`
Frank Boogaard
Bronzen beelden
Blog archief


Kleur
datum 28 december 2011

Zonder kleur is er niets. Blauw: Mijn handen van de kou. De vlam van de bulderende gasbrander, maar niet voor de warmte. Mijn wasmodel is door de bronsgieter gegoten en ik heb van een ruw gietsel een strak glimmend bronzen beeld gemaakt, “Wave 2 “ Haakse slijpmachines, metaal vrezen en een lasapparaat om er weer een toonbaar geheel van te maken, keihard goudkleurig glimmend. Nu de kleur. - Een bulderende gasbrander. - Salpeterzuur, water en een kwast. - De ingrediënten voor een andere kleur.
bronzen beeld wave 2 van beeldend kunstenaar Frank Boogaard

Meer info over dit beeld Het brons is goed warm en voorzichtig dep ik met een kwast het patine op het goudkleurig beeld. In de koude lucht stromen de vies stinkende dampwolken richting ver weg en heel rustig aan ontstaat er kleur. Koper groen wordt met extra hitte zwart en dat is het begin van de tweede fase. Nu komt het aan op ervaring en geduld om de uitstraling aan te brengen in de kleur die voor ogen staat. Koude tart het geduld en het vakmanschap lijkt op te lossen als stoom in de lucht. Blauwe handen van de kou maar een warm gevoel van binnen als het uiteindelijk lukt.


   

beeldmerk handtekening beeldendkunstenaar Frank Boogaard   U ziet een tekstblok met het meest recente blog van Beeldend Kunstenaar Frank Boogaard getiteld Kleur . Een persoonlijk blog van Frank Boogaard Bronzen Beelden, met informatie over het leven en werken aan zijn bronzen beelden.

Frank Boogaard is een beeldend kunstenaar die emoties vangt en vorm geeft
in bronzen beelden als zijn het bewegingen.

Grootse gebaren, bewegingen, verstild en bevroren in brons.
Lyrisch abstracte bronsplastieken waarvan de kleur een extra dimensie toevoegt aan de beweging.
De abstracte bronzen beelden van Frank Boogaard zijn uniek gegoten.
Deels worden de abstracte bronzen objecten gepolijst voor een nog mooiere uitstraling.
Op deze pagina getoond bronzen beeld is recent gemodelleerd .
Keywords voor deze site zijn:
Frank Boogaard, beelden, beeldjes, brons, bronzen, bronzentuinbeelden, bronzenbeelden, bronzen beeldjes,
beeldende kunst, abstracte kunst, kunstenaar, ontwerper, vormgever, cursus, abstract, webdesign,
opdrachten,